10.11.2009. 16:53

Tuča novosadskih biznismena zbog dunavskog peska

NOVI SAD – Tri lica uhapšena su danas nakon verbalnog i fizičkog sukoba oko prava na izvlačenja peska kod rampe na nasipu na Kamenjaru. Pravo na izvlačenje peska iz tog dela korita Dunava imaju “Karin-komerc” i “Vuković-komerc” novosadskih biznismena Mirka Dubroje i Dragoslava Vukovića, a rampa koja bi trebalo da zabrani tranzit teškim kamionima postavljena je po nalogu republičke vodoprivredne inspekcije.
- Naše preduzeće dobilo je naredbu od vodoprivredne inspekcije da postavi rampu na tom delu asfaltnog puta na nasipu. Međutim, Dragoslav Vuković je danas sa svojim radnicima pokušao da sruši prepreku, ali su ih naši radnici u tome sprečili – kaže tehnički direktor “Karin-komerca” Damnjan Jakovljević.
Međutim, našoj redakciji je u Policijskoj upravi Novi Sad saopšteno da su tri lica danas zadržana u policijskim prostorijama i protiv njih su podnete prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. “Policijska patrola je po dojavi izašla na mesto događaja, gde su se dve grupe međusobno vređale i pretile”, navodi se u saopštenju.
S druge strane, Mirko Galonja iz „Voda Vojvodine“ kaže da pravo na vađenje peska imaju obe firme, a da je rampa postavljena da na deponije peska spreči dolazak nepoznatih kamiona.
- Rampa je postavljena iza deponije “Vuković-komerca” pošto je tu dolazilo dosta nepoznatih šlepera koji su razorili poljski put. Na delu puta od ulice Heroja Pinkija do Futoga pravo na transport imaju samo teretna vozila te dve firme – kaže Galonja.
Podsetimo, u petak je zasad nepoznati počinilac zapalio na Kamenjaru „audi KU7“, vlasništvo „Karin-komerca“, a šteta se procenjuje na oko milion dinara. Međutim, u policiji ne dovode u vezu ova dve događaja. Mirko Dubroja je u vreme paljenja automobila bio u inostranstvu.
S druge strane, Vuković je postao poznat široj javnosti kada su ga oteli pripadnici “zemunskog klana” I tražili otkup. Takođe, on je hapšen zbog šverca naftnih derivata ali i zbog sumnje da je prisvojio, a zatim i preprodao 26 hektara državnog zemljišta. Tokom današnjeg dana nismo mogli dobiti komentar ni od njega ni iz “Vuković-komerca”.
Ime:
Komentar:

Sigurnosni kod:Komentari:

(0 objavljena, 0 na autorizaciji)
mini mapa

Projekat podržali

AP Vojvodina
Okružni sud u Novom Sadu
NS Media
http://www.execom.eu
sta raditi ako

Saopštenja...
Višeg suda u Novom Sadu

  • 03.02.2010.

    Javna sednica veća održana je na zahtev branioca okrivljenog, advokata Bosiljke Đukić iz Beograda a povodom žalbi izjavljenih protiv presude Opštinskog suda u Rumi, posl.br. K-553/09 od 24.09.2009.godine kojom je okrivljeni Dokić

  • 17.12.2009.

    Dana 16.12.2009. godine, zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji policijskih službenika PU Novi Sad, otkrivena je petočlana kriminalna grupa, koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga iz čl. 246. st. 4. KZ, a čiji članovi

  • 10.12.2009.

    Balinović Gavrilo (1956) iz Đurđeva osuđen je na JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA U TRAJANjU OD 1 GODINE I 10 MESECI zbog izvršenja krivičnog dela ubistva na mah u pokušaju iz čl. 115 u vezi sa člana 30 KZ i krivičnog dela